Friday, December 14, 2012

review | Hello Mr. Perfect!

rasa terujaaa pulak nak update blog bila blog dah baruuu ni. new looks katanya. hee, bagi aku sweet la, takde banyak sangat link yang buat blog aku nampak serabut. ecece, masuk bakul angkat sendiri nampak? kan aku dah kata, simple itu menarik. okay-lah. kali ni aku nak update pasal novel. heh, lagi lagi novel. takde modal lain ke nak cerita? 




nak buat macam mana, life aku sendiri je penuh dengan novel novel novel novel dan novel yang bertimbunn. kali ni, selepas novel COKLAT (yang manis), aku beli novel lagi. novel pertama, Hello Mr. Perfect! dengar macam klise, dengar je dah dapat agak jalan cerita. memang. bila baca, jalan cerita pun hampir sama saja macam novel lain lain. Tapi, bila baca lagi, lagi dan lagi.. jalan cerita dia menarik sebenarnya. comel je. ada jugak la bahagian-bahagian yang buat aku, err err, nangis! haha, siot betul. nasib baik takde orang nampak. sobs.










SINOPSIS :

LANGKAH BENDUL? Satu benda yang sangat pelik bila dikaitkan dengan lelaki tetapi itu yang terjadi kepada dua beradik ini, Izzul dan Arif. Syarat keturunan mereka yang memerlukan di abang sulung kahwin dulu amat menyusahkan si adik. Nak tak nak syarat itu perlu dipatuhi. Memandangkan perangai si abang yang sememangnya sangat perfect dan terlampau memilih membuatkan dia sukar untuk mencari pasangan hidupnya. Perjanjian dengan bakal mertua memaksa Arif mencari jalan pintas untuk menawarkan diri menjadi agen pencari jodoh untuk abang kesayang.

Cari punya cari akhirnya Alya adalah CALON YANG TERKAHIR. Kenapa dia yang dipilih? Dan kenapa Alya menawarkan diri untuk menjadi calon isteri Izzul? Siapakah Alya pada mereka? Kerumitan dalam sebuah pencarian akhirnya menjadi satu jalan penceritaan yang sangat menarik. Adakah Alya mampu bersedia memahami jiwa si MR. PERFECT?





sebenarnya, masa ni, aku nak beli novel yang ala-ala COKLAT (yang manis). tapi, malangnya, tiada. tambahan pulak, aku sebenarnya nak beli novel lain. bukan novel ni. tapi, entah kenapa. aku rasa macam loser pulak bila dah masuk kedai buku, then keluar tanpa beli sebarang novel atau apa-apa. since aku tak bercadang nak beli stationeries atau apa-apa, so, aku ushaa novel banyak kali jugak la. last, aku ambik novel ni.




Overall, novel ni not bad laa. selalunya aku jumpa perempuan yang pandai masak. tapi, dalam novel ni, aku jumpa perempuan yang ZERO pasal masak-memasak! heh. dah lah kawen dengan perfectionist. oh, can you imagine that? 




aku nie jarang pergi kedai buku, sebab nak elakkan beli novel. haha! so, aku selalu ushaa novel-novel terbaru melalui Facebook : Kelab Peminat Novel. so, dari situ, aku akan ushaa dulu mana-mana novel yang terbaru dan best. (baca komen dari mereka yang dah baca sesebuah novel tu), then, barulah aku beli. sebab apa? sebab aku inginkan kepuasan bila baca sesebuah novel, bukan boringg dan menghampakan. eceh. ayat guaa. tak menahan!





nampaknya, dah panjang betul aku bebel bebel tak hengat orang belakang.
 assignment weh assignment! fokus! okay-
 tataaa

 ;D









7 comments:

sabella mohamad said...

best eh novel tu ? nak beli jugak ! ;D

cik Leaa said...

hee, not bad lah. you should try one! :D

Kay Sablihan said...

jenjalan smpi cnie..
followed u :)
hope u follow me back eak ;)

Amy Hana said...

Wahaaaaaaa . gila novel? Jumpa geng ! ;) Cerita tu memang besh ^^V

cik Leaa said...

@Kay Sablihan
hee, done followed you too (:

cik Leaa said...

@Amy Hana
haha , tak sangka! boleh share novel mana yg best laa lepas ni :')

Farah Fahmy said...

hye..
follow u..hope u follow me back:D