Monday, December 31, 2012

♥ 30 December 2012 ♥

Assalamualaikum, salam sejahteraa, selamat petang!
semalam, aku dengan roommate have a walk together, window shopping katanyaa, tapi, aku memang ada benda nak beli, *termasuklah tiket bas balik rumah!* so, dah alang-alang tu, hari Ahad, kitorang considered it as 'celebrate new year' awal. sebab hari ni, 31 disember, dia ada hal, so apa yang kami plan-kan sebelum ni, cancelled. sambut awal, okay lettew (:




mulanya kitorang plan nak sambut new year kat tepi pantai laa, itu lah, ini lah. tapi, apakan daya, kita hanya mampu merancang, Allah yang menentukan. hee. so, semalam kitorang pergi Queensbay Mall, Penang. gilaa kau. Year End Sale gila-gila-gila. rambang mata. OMG OMG. rasa macam nak beli semuaa je. sobs. hujung bulan macam ni, hujung semester macam ni, $$$$$ tak banyak! haha, cis cis ciss.




tapi, kitorang adalah jugak beli something, dan survey benda yang cantik-cantik-cantik. and now, kami ada aim satu benda ni. dan akan dapatkan jugak sebelum cuti semester nanti. hehe. In shaa Allah (: okay-lah, tengok je lah beberapa gambar yang sempat kitorangg snap semalam.






this is my outfit for yesterday.
just as simple as me (:


baju from KZNABIHAH.
kasut from Cartino Sonea.
seluar from Scarlet.


kat butik apa entah nama dia ni, tapi beg-beg-beg dia superb cantik! yang aku pegang ni lawa betul. alaa, nak satu, boleh? aku suka pattern handbag macam tu, dan besar. means, muatlah nak letak segala peralatan kat dalam tuu. lagi-lagi, kalau have a date with Fakha, dia tak nak bawak barangg. semua aku yang kena pegang, so, boleh lah masukkan dalam handbag (:


kat butik ROXY. weh, baju ni lawaaa betul. nak pergi pantai pakai macam ni, boleh tak? haha, harga dalam RM1++.++ kot, aku tak hengatlah pulak berapa harga dia. tapi memang lawalah, simple (: dah sesuai dah dengan seluar aku. ekeke :P



makan malam yang tersangatlah awalnyaa. Lahaii. masa ni lebih kurang jam enam petang. keluar pun lewat. makan pun lewat. chicken chopp sebagai pilihan. and aku rasa agak pelik bila roomate aku pun order makanan yang sama. aik, sejak bila? hee. order la tomyam campur dengan nasi putih ke. kan? alamak, lapar! and air pulak, Yogurt Mango. Chicken Chop RM10.05 after tax, and air Yogurt Mango, RM5.20 after tax. aigoo.




Masa ni sebenarnya, kitorang dah decide nak pergi makan-makan-makan kat Johnny's Steamboat Queensbay Mall. tapi, sebelum nak masuk tu, kena queue up dulu kat luar. omaigoshh. too longg! mengidam betul nak makan kat Johnny's Steamboat dan disebabkan kena beratur terlalu panjang macam tu, at last, we decided to eat at another place. save time, and save money. hm, agak sadis jugak la time ni. GRR.




Lepas pusing-pusing-pusing, turun naik turun naik, cari barang yang susah-betul-nak-jumpa, kitorang keluar dari Queensbay, and masa tu pun masih awal lagi. tak tahu nak pergi mana, takkan nak balik dah kot. so, disebabkan masih awal, around 8pm, kitorang pergi lepak kat tepi Queensbay, tepi laut, menghadap Pulau Jerejak sambil menikmati pemandangan Jambatan Pulau Pinang yang indah.




agak pelik jugak la, almost every people do came along with their partner, but us? haa. itsokay lah. ada partner jauh di mata, tapi dekat kat hati. ehemmm. tengok Jambatan Pulau Pinang, tengok CD original Taylor Swift yang terbaru ; RED *bukan aku punyaaaa* hehe, sambil makan Jagung Bakar yang berharga RM3 untuk sebatang jagung-yang-tidak-berapa-nak-sedap itu, dan tak lupa jugak, dapat tengok kapal terbang yang baru saja berlepas dari Airport Bayan Lepas. wahaha, heaven heaven! 




pinggir Queensbay tu memang sentiasa ramai orang datang-lepak-lepak, dengan families, kawan, makan-makan sambil cuci mata. setiap masa memang meriah pun, dan agak sesak (:



dan ini, satu-satunya barangan yang aku beli semalam, a handbag from MOMOE boutique. one of my favourite boutique (: harga memang mampu milik, plus, tengah SALE sekarang nie, so, beli jelah~ tapi at last rasa pelik, kenapa aku beli beg macam ni? tak apalah, yang penting, beg tu agak besar, so boleh muat Encik Fakha kat dalam tu. haha! whatever.




esok beli lainlah. :P 
okay, tu je lah yang aku mampu update untuk hari ini. ada kerja nak kena buat.
see you next time people, tata, OXOX (:












4 comments:

Lissa LaLissa said...

cantik handbag tuu~ ^^

cikLeaa said...

hee, handbag yang mana? :P

Sheera Aya said...

cantik handbag tu!. yg lea beli tu.

cikLeaa said...

haha, thanks Aya! biase-biase je (: