Sunday, October 14, 2012

review | SONY VAIO E SERIES

Assalamualaikum, holla people.
selamat hujung minggu!
boringg kan kan bila takde aktiviti apa-apa nak buat?
selain daripada tweet, tweet, tweet dan tweet.
nak ajak keluar, semua orang busy dengan aktiviti.
nak baca novel, 4 buah aku dah habis baca.
takde novel baru. sobsobs.
s a d i s .





so hari ni, aku nak review pasal lagi satu benda cantik.
yang dah rasminya jadi milik aku,
beberapa bulan yang lalu.
thanks #ayah !








Sony Vaio E Series | PINK !







meh aku share sikit kat korang apa keistimewaan Vaio ni.
aku tahu, ramai yang tak tahu betapa seronoknyaaa pakai Vaio ni,
*sila jangan compare dengan Apple punya, hee*




SPECIFICATIONS :


newly released Laptop
14 inch of screen size
dilengkapi dengan 14 inci LED backlight display supporting
 to native HD 720p viewing (1366 x 768 resolution)
 Intel HD Graphics 3000 graphics processor
has high-brightness, and clearly images
ultra-fast USB 3.0 port 
enable to transfer file to another devices up to 10x of a standard USB 2.0 port
2.4 GHz Intel Core i3-2370M dual-core processor
6 GB DDR3 RAM
built-in 8x DVD writer, 
640 GB (5400 RPM) hard drive, 
 runs Windows 7 Home Premium 64-bit OS.
standard 5300 mAh battery, 
that offering you up to 6 hours of battery life
 802.11b/g/n WiFi, 
Bluetooth 4.0 + HS, 
VGA,
 HDMI, 
and built-in 1.3-megapixel HD web camera.





okay. camera dia agak kurang sikit lah, 1.3 MP saja.
masa ni, ada warna putih dengan pink.
aku pilih pink sebab, adik aku pun pakai Vaio jugak,
tapi, warna putih lah. so, dah ada putih, tak nak lah pakai putih lagi.
ye tak?





lagi yang best pasal Vaio ni, dia ada Vaio Gate.
Vaio Gate ni macam satu aplikasi shortcut
bila kita nak guna je dia akan keluar. kalau tak, dia simpan baik je. 
hee (:
tak dapat imagine?
begini caranya....








lagi satu kelemahan dia,
dia sangat sensitif.
tak boleh tersentuh sikit, mesti Vaio Gate tu akan keluar.
lagi-lagi kalau time nak cepat, 
hee. tak marah tak marah. sayangggggg :>





dan kelebihan Vaio ni jugak,
ada Gesture Pad.
yang mana, kalau korang dengar lagu, 
nak pilih lagu next, atau previous,
atau nak slowkan volume atau nak naikkan volume,
boleh control guna tangan.
dari jarak beberapa inci saja.
*aku dah try banyak kali, tapi failed*
susah kot nak kawal sensor tu. haha.






lagi,



sekarang, aku nak tunjuk keistimewaan Media Go.
kat Vaio adik aku takde benda ni. heh, bangga kejap.
eventhough dia punya lagiiii mahal. EH? haha.





okay, sekarang dah kat Media Go.
nampak tak dia tulis 
New SenseMe™ Playlist
haaa, best tau pakai aplikasi ni.





bila aku tengah happy, nak dengar lagu yang happy-happy je,
tapi, guna playlist sedia ada yang dalam lappy ni,
just klik kat situ, 
then, geniusnya Vaio ni, dia akan auto detect lagu-lagu yang happy sahaja!
bukan mood happy je yang ada,
semua mood manusia pun ada.
haha, ohsem!
you should try :D






banyak lagi benda sebenarnya yang aku belum explore.
hee, pelan-pelan kayuh katanyaaa.
oke lah. aku rasa, setakat nie dulu aku boleh share.
dah terlalu lama aku habiskan masa untuk update satu post.
heee.
apa pun, selamat mencuba ..!






err, sebelum cuba, kena beli dulu Vaio.
kbai. thank you for readinggg !













3 comments:

SimplySeoul said...

same here, im having a boring weekend too. cool laptop you have there. i like the gesture pad. u should practice more. hehe

cik Leaa said...

hee. thanks :D
yeah, I should practice more ... :)

Anonymous said...

HARGE BRAPE?