Saturday, October 13, 2012

FAKTA | anak nombor dua ♥



tengah jalan-jalan sana sini kat Facebook,
terjumpa satu fakta menarik ni.
hm, bila baca lama-lama,
"aik, apsal macam kena dengan aku je ni? TEPAT pulak tu. heh"
*gelak sorang-sorang depan lappy*
mesti Encik. Vaio pening tengok gua. hee.
yeah, aku yang comel nii, anak nombor duaaaaa ;D





fakta menarik yang aku nak kongsikan ni,
tentang Fakta bukan Auta anak Nombor Dua dalam family.
adakah keadaan mereka ini sama sahaja seperti keadaan aku?
heh, nampaknya, bila aku baca respond dari pembaca,
hampir semua kata :

" s a m a ! "

means, memang sama lettew.
hee. Jom ushaa :)





MENARIKNYAAA  :



ANAK MANJA EMAK ♥
sebab apa-apa pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu. ^^
*mak je ke? ayah tak ke?*
bagi aku, sama je layanan dari parents aku.
tak lebih, tak kurang (:


ANAK DEGIL
Anak kedua dikatakan lebih degil, 
keras kepala dan tidak mendengar kata. 
semua dia aje yang betul.
dalam ramai-ramai adik beradik dia aje yang KETEGAQ.
kemahuan dia kuat.
kalau buat sesuatu sungguh-sungguh.
kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, 
boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan.
*dah lah lahir songsang, lagi nak ketegaqq. haha*



TAK PANDAI PUJUK
memang anak nombor 2 nie dia tak pandai pujuk makwe or pakwe dia. 
*tak reti la nak main pujuk-2 ni*
last-last, kita pulak yang merajuk. haha :P



BERCINTA
dia kalau bercinta, sangat setia.sanggup berkorban.
*tak payah nak berkorban sangat laa kan, krg terkorban pulak. naya jeaa.*
hehe...



HITAM / PUTIH
Apa yg dikatakan semua dipegang.
kalau hitam, hitam lah 
kalau putih, putih lah.
degil tak boleh toleransi.
*boleh boleh. siapa kata tak boleh? aku ni boleh give and take lagi*
tapi selalunya, apa yang aku kata tu, tu lah jugak yang aku akan buat.
apa pun, try to make it real!



HATI
Anak nombor 2 nie juga nampak aje keras.
tapi hati dia lembut.
SATU lagi perangai dia. dia tak boleh ditegur.
*hee, kalau tak tegur, sampai bila asyik nak buat salah je? kan kan kan?*
tegur la. kan amalan mulia tuu. hiks!



BERDIKARI
Very independent.
memang betul. tapi kalau terlebih independent pun payah.
mudah bergaul.
very take care.
*that was so trueeeeeeeeeeee*



ARAHAN
Anak nombor 2 nie juga dia payah nk terima arahan.
dia lebih suka buat hal sendiri.
 pendek kata tak boleh kerja dengan orang.
*hm, ini salah faham ni*
mungkin ada beberapa sebab kenapa aku tak boleh nak kerja dengan orang.
first, mungkin orang tu yang tak boleh nak bagi komitmen dalam hal-hal yang berkaitan.
second, aiii, asyik aku je kena buat benda yang sama setiap kali,
apa kes? apa halll?



PEMAAF & CARING
tidak dinafikan anak nombor 2 nie pun pemaaf dan caring.
tapi, awas!
 jangan bagi diorang marah. kalau diorang marah faham saje lah.
*lagi-lagi kalau orang tuh pendiam. hm, kalau dia dah marah, sila lari sejauh yang mungkin!*
haha :P



PAKAIAN
Nak semua up to date.
semua nak kemas.
*tak hairanlah kalau ada yang kata aku nie pengaruh dorang dalam berpakaian*
aik, aku rasa, aku tak buat apa-apa pun.
kau je yang tengok aku pakai semua benda nampak lawaaaa,
dan, kau pun follow. heh!
tak kesah laa, yang penting, kita bergumbira. Lalala~







okay okay.
best tak storie morie aku malam ni?
hee, esok lusa kalau ada idea, aku update lagi oke.
banyak kerja nak kena buat ni. hm,





 
i a m s u p e r w o m a n !













2 comments:

fathiahRAIHANA said...

saya bukan anak kedua. tapi anak pertama.
cuma, teringat pada arwah adik saya :') ya, dia lah yg kedua.
ada certain sifat di atas tu, mmg sifat dia. sama. tapi tak semua. heee. dia tak pernah bercinta. cinta dia hanya pada family. dan dia bukan saja manja dgn mama, tapi sangat manja dgn semua orang yg dia rapat.

nice sharing^^

cik Leaa said...

alfatihah untuk arwah :')
thank you for sharing, too ...
:)

kenangan tu lah yang mengingatkan kita tentang dia, walaupun dia dah pergi, tapi tak bermakna dia takde dalam hati kita. kenyataannya, dia memang dah tiada, tapi..... dia sentiasa hidup di hati untuk selama-lamanya .... :)


be stronggg, dear <3