Sunday, November 3, 2013

Sundate.

kalau dekat rumah harini confirm tengah sundate.
sundate.
sundate.
sundate.
sundate lah sangat.
oh mungkin sedang menonton Thor.
oh mungkin sedang membeli buku di Popular.
oh mungkin sedang lepaking dekat tutti frutti.



tapi harini lagi istimewa.
aku sundate dengan library.
*ada abang-abang handsome kat sana*
hihi :P


my tummy needs some rice.
but, since the cafe all closed,
and I can't think properly,
so I decided to fulfill the temptations with KFC only.


oh yeah. hari ni pergi Library Hamzah Sendut, USM.
dapat jumpa satu buah buku aje.
ohmai. rasa macam nak nanges. nak pengsan. nak pitam. nak meraung.
macam mana nak siapkan tugasan ni? macam mana? macam mana?
please help me.
sobs.



dah lah tu, buku yang aku jumpa tu dalam tulisan Jawi.
tulisan Jawi okay.
tulisan Jawi.
nasib baik aku expert baca Jawi.
tu pun naik julinglah jugak.
sebab menggunakan sistem ejaan Jawi lama.
dan semua nama dalam bahasa Inggeris, ditulis Jawi juga.
aigoo.



contoh:
فلور دي لا مار (Flor De La Mar)
ستامفورد رافلز (Stamford Raffles)
dan banyak lagiii.
mana tak juling mata aku. harhar.
nasib baik ada translation in English.
Alhamdullilah.
Allah permudahkan.
semoga Allah permudahkan segalanya. semuanya. 
Amin.



Aja-aja Fighting.!
Jangan risau. aku tak sorang-sorang pun.
Allah ada.
bukan ke kebergantungan kepada Allah itu adalah sebaik-baiknya,
daripada bergantung harap kepada manusia semata?
yang kita tidak tahu ikhlasnya setakat mana.
;)



*lepas siap semua, aku nak berehat. balik Johor, mungkin*





2 comments:

Zara Nurhaidah said...

Nyummy2 !! Lame da xmkn kfc..hehe

cikLeaa said...

hehe ;))