Tuesday, December 18, 2012

sorry-to-say

Alhamdullilah, selesai sudah tugasan yang terakhir untuk semester Tiga di USM ini. baru saja selesai, baru saja print-out. dan dan dan dan... printer aku buat masalah untuk kesekian kalinya. argghh! tension betul! dah lah kertas tak ada. lagi buat hal. nasib baik sempat print mana yang perlu. cis. sakit pulak hati kita ni.








okay-okay-okay. itu bukan tujuan asal aku menaip kali nie. kali nie aku nak meluahkan-rasa-tidak-puas-hati terhadap sesetengah blogger. bukan apa, aku nie kadang-kadang nak jugak join GA, nak jugak join contest, nak jugak join segmen, nak jugak ada privacy... kenapa aku cakap macam nie?




sebab, aku rasa, newbie sekarang nie (err, I mean, new blogger) yang buat contest atau GA atau segmen atau apa-apa juga, kena follow banyak sangat benda. paling aku tak boleh nak follow adalah Twitter. yeah. Twitter. bagi aku, Twitter tu, biarlah ada privacy. dan aku masih mengekalkan tahap-privacy itu. so, bila aku baca instructions ; kena follow Twitter, like fans page, subscribe Facebook.. OHMAIII. unacceptable! bagi aku, cukuplah sekadar follow belogg saja. come-on. ini dunia blogger-blog. bukan dunia blog-Twitter. cukuplah bagi aku, aku dah approved too many anonymous kat Facebook. tapi, bukan kat Twitter. tak nak la show off sangat kat orang lain. Twitter aku pun tak ramai yang follow. but, its notta big deal. aku bukan retiss.




sorry-to-say aku tak suka nak mencampur adukkan dua perkara ini. Twitter is Twitter, Blog is Blog. enough. untunglah kalau setakat like fans page | WAJIB!, subscribe facebook | WAJIB!, follow Twitter |WAJIB!, dah semua tuh nak kena follow, tak masuk lagi kena follow Instagram laa, whatsapp la. ADOIII. serious, perkara ini mematikan terus nafsu dan niat aku untuk join contest, GA petang tadi..... off lappy, dan tidur.









dah lama aku meninggalkan dunia join GA dan contest, alangkah kecewa betul hati ini apabila kena follow banyak betul social network. bagi aku, kalau kena  follow blog kau, atau kawan-kawan-kawan-kawan kau saja, tak mengapa. aku boleh terima. sebab, B L O G ! ya, sebab kena follow blog. bagus untuk aku, bagus untuk anda juga :)




LAST NOT LEAST : aku minta maaf kalau ada terkasar bahasa atau apa-apa sahaja. aku mohon, janganlah nak kena follow banyak-banyak sangat tu. aku nie sebenarnya suka memeriahkan GA, contest korangg. walaupun tak menang, bagi aku, itsokayy. yang penting, aku join, give support! okay? ini sekadar pandangan aku saja. mohon jangan ambik hati. anggaplah ini sebagai satu pandangan yang membina. kalau korang rasa macam tu, okay. teruskan. aku tak pernah menghalang, hak korangg (:







okay, too much typing, and I feels so sleepy.. 
have a nice dream, don't forget to recite the doa before sleep. 
In shaa Allah, see you tomorrow, people!








2 comments:

Arjuna Silvera said...

cuak juga tgk angry face tu..kalau angry bird suka la

cik Leaa said...

haha. :P