Wednesday, October 17, 2012

rabu | UNIFORM ♥

Assalamualaikum, salam sejahtera, selamat hari Rabu, dan selamat petangg :)
hari Rabu memang terkenal dengan hari berpakaian uniform tidak kira sama ada di sekolah mahupun di universiti. kalau tak pakai, tolak markah! hee. garang sungguh Exco Disiplin kami.
*sorry ya Fish*




okay okay. kalau korang perasan, aku dah tukar font beloggg ni. hee, comel tak? standard macam belog-belog famous yang lain. tapi, belog kita tak famous pun. hee, tak mengapa. itu semua belakang cerita, yang penting, tujuan asal blogging! .......... :)




sebenarnya, aku paling malas nak pakai uniform tau. tak tahu lah kenapa. err, mungkin aku akan kelihatan kacak dua kali? EH? haha, sila muntah sekarang. berkesempatan nak update belog sekarang ni, sementara menanti kelas pukul Lima nanti, saja jaa nak tunjuk, saya ahli Kelanasiswa USM! come and join us. hee, tak sabar rasanya nak pergi ECROM kat Terengganu bulan depan. camping Pengakap ........ :) dah penat dengan semua kertas kerja, meh laa berseronok kat tepi pantai. wow!
*akan aku update cerita ni lain kali*








outfit rasmi KLKM USM.


sorrylah. takde DSLR kat sini, DSLR kat rumah. so, snap pakai handphone biasaaa je, low quality. apa pun, korang boleh nampak teddy-teddy aku tengah lepaking sesuka hati kat atas katil. kan kan? hee, tak boleh tidur tanpa mereka.....!
*dah-dah, abaikan*








mulanya dulu, masa masuk universiti, aku tak sangka pun ada Pengakap kat sana. serious, tak sangka. sebab mungkin pendedahan terhadap alam universiti kurang ditekankan oleh guru-guru. yang selalu cikgu-cikgu aku cakap : nak bercinta, tunggu masuk U nanti, kat sana lagi banyak pilihan, lagi handsome-handsome, cantik-cantik, lawa-lawa. tinggal nak pilih salah sorang je. hee.. kalau perkara ni, selalu jugaklah dengar. kan kan kan? 




tiba saja di universiti, masa hari orientasi, ditegaskan bahawa, pelajar yang mengikuti kursus Pendidikan wajib mendaftar sebagai salah seorang ahli unit beruniform, contohnya macam PBSM, St. John, KLKM, dan lain-lain. EH EH, kenaa jugak kaa? hee, bakal guru adalah wajib join unit beruniform.




sebagai salah seorang bakal guru kelak, kami akur.... :)
hee, best apaaa join benda ni. fun, banyak pengalaman, banyak aktiviti, jalan sana jalan sini. itu yang pentingnya. camping bukan sekadar camping, siap dapat elaun lagi. haa, korang ada? hee. Once A Scout, Always A Scout.




oke lah, aku penat ni, nak rehat sekejap.. hee, kbai :)
thanks for readingg!










3 comments:

syed ikhmal al-gadrie said...

bg teddy pakai uniform, haha, eh, pollow my new blog yaa

cik Leaa said...

haha. muat pulak? hehe.. ok ok (:

♥ Nana BamBam ♥ said...

pengangkap uniform mmg lawa..heheh