Sunday, August 12, 2012

kemas rumah | RAYA

kemas rumah sebelum tibanya 1 Syawal ! hee , nampaknya , dah dua tahun berturut-turut aku ambik alih tugas pasang langsir , kemas rumah , lap tingkap , lap kipas dan macam-macam lagi lah . jangan tak percaya , aku buat semua nie masa aku tengah berpuasa . then , macam biasa lah bila dah siap , collpase bukan main . ekeke :P 




untunglah adik aku , balik rumah je semua dah siap . dah kemas teratur . hm , tahun nie , pindah dapur baru . dapur lama kecik katanyaaa , padahal luas dan besar je aku tengok . alhamdullilah , hampir siap renovate . barang-barang pon dah pindah dapur baru . ouh , hampir collapse . hm , tapi , bahagian aku kat ruang tamu je biasanya .. ekeke (:




SEBELUM




banyak habuk !
cukup untuk membuatkan aku bersin tak berhenti , 
tekak gatal-gatal ,
alahan resdung kot .
ish , makin menjadi-jadi lah gamaknya .




SELEPAS




karpet tuh aku dah mintak izin mak untuk removed dari depan mata aku dah .
tapi mak kata , sayangggg lah .
ayah beli kat German .
*masa ayah aku join ALAM , belayar ke sana-sini . ouh sinbad*
ouh okay . what else I should say ?






apa pun , akan sentiasa dipantau dari semasa ke semasa .
akan dipastikan kebersihannya sentiasa terjaga .
ouh gituuuu . haha , kbye (:








2 comments:

syidah razali said...

nak raye rumah ?! boleh ? heee

cik Leaa said...

boleh je ! hee , pintu sentiasa terbuka untuk awak @syidahrazali !!