Friday, April 13, 2012

HINEX XII | day 4

selamat malam , sambungan HINEX Camp day four :)


HARI KEEMPAT : 10 APRIL 2012


untuk hari keempat nie , dibahagikan lagi kepada kumpulan-kumpulan kecil . means , malam semalam dah buat pemilihan sesiapa yang mahu ke Pulau Redang , volunteer , boleh pergi . dengan syarat satu krew , empat orang je yang boleh pergi . manakala , yang selebihnya tu , akan buat aktvt skuba diving . masa tengah pening-pening ahli krew aku nak buat decision , aku dengan yakin , angkat tangan untuk jadi volunteer pergi Pulau Redang . program Baktisiswa kat SK Pulau Redang . jumpa kanak-kanak . best apaaa (: mula-mula aku angkat tangan sorang , tak lama kemudian , ada jugak yang follow . ekeke . kena pakai full uniform , hee , takde hal lah .









ahli krew , pesuruhjaya , faci , dengan AJK yang pergi ke Pulau Redang .
tak ramai , kan ?
hee , untungglah siapa yang dapat pergi .. senyum ^^


dah dapat rasa environment kat Pulau Bidong , 
nak jugak rasa macam mana environment kat Pulau Redang . kan ?
sambil menyelam minum air laa .
ahaha , 








aku handle bahagian Sudoku dengan kak Nadd .
enjoyy ^^







jejaka Kelanasiswa pujaan kanak-kanak perempuan di SK Pulau Redang .
dari kiri : Faiz , Acap , Kamis , Afiq .
kat depan : Adib .




kejap je aktiviti Baktisiswa kat sini . then , gerak pergi Taman Marin Pulau Redang . lagi best ouh ! serious tak tipuuuuu XD . kat sini , rasa macam tak nak balik je tauuu .... :) cantik sangat . ikan-ikan dia makan roti kat telapak tangan , terjerit-jerit semua sebab ikan tuh gigit tangan sekali . ahaha . then , masa kat sini , makan tengahari . snorkeling once again . best gila ! jumpa penyu .





 


 




 




kat sini sebenarnya banyak aksi dalam air .
melompat dalam air dengan set snorkels . 
tapi member aku tak upload lagi picture tuh semua .


masa tengah snorkeling tuh , 
berehat kejap , kat tengah laut ,
tengok langit , nampak awan berbentuk ikan .
cantik sangat . memang banyak ikan kat kawasan tu .


puas gila dapat snorkeling kat Pulau Redang !
nak lagi . nak pergi dengan kawan-kawan HINEX lagi boleh tak ? ekeke .



bergerak pulang ke Bidong . menanti aktvt seterusnya , iaitu sukaneka . sorry lah , aku tak dapat nak join aktvt skuba diving . tak join pun takpe laa . sebab masa snorkeling hari tuh pun aku dah nak lemas . ahaha . sukaneka pun best . enjoyy dengan ahli kumpulan masing-masing ^^ lepas habis aktvt sukaneka , setiap ahli kumpulan decide untuk discuss tentang malam kebudayaan , nak buat apa . itu ini , gitu , gini . tengok sunset sama-sama lagi . awwh , sweet sangat (:




malam tuh pulak , ada persembahan kebudayaan . krew aku yang first buat persembahan . ahaha , apa pun tak boleh . dah nama pun pengakap , so banyak persembahan nyanyian lagu pengakap , tepuk-tepuk pengakap je laa . menari , so tak boring . enjoy the night . krew aku menang cheer paling best ! haha . tepuk tepuk pingu . ekeke . 








dari hadapan : kechik 1 , kak Naz , err tak ingat la plak nama dia , Kamis , aku , Thoha , kechik 2 , Syahmi , Adib , Din , Sahi .
masa nie tengah makan hamper yang kami dapat (:






krew 2 .






gambar kenangan beramai-ramai dengan faci , AJK , pesuruhjaya , peserta . cuba cari kat mana terletaknya aku ? haha :D


malam terakhir dengan kawan-kawan baru .
sweet sangat . tak nak hari esok datang boleh tak ?
hm , mana boleh .. :(
banyak kenangan tertinggal kat Pulau tuh .
sayangnyaaa , tak dapat nak dibawa pulang bersama .
hanya kenangan yang tinggal diingatan sahaja , akan selamanya kekal abadi .
insyaALLAH ..
*rindu*





to be continued ... 



1 comment:

my said...

jom tonton pelbagai saluran tv dari dalam dan luar negara seperti Discovery Turbo.Discovery World Hd.Discovery Channel.History Channel.Astro Ria.Astro Prima. Astro Oasis.Tv3.Tv2.Bernama Tv.Al Hijarah Tv .ESPN,STAR SPOTS ,EUROSPORTS dan banyak lagi secara percuma di > http://setcast.blogspot.com/2012/04/live-streaming-malaysia-tv-tv-online.html ,anda jugak boleh mendengar pelbagai siaran radio Online malaysia di > http://setcast.blogspot.com/2012/03/malaysia-radio-online-listen-live.html secara percuma ,jom terjah