Sunday, June 7, 2015

move on & take it easy-

Assalamualaikum, salam sejahtera.


How are you today? hope in pink of health. me? Alhamdulillah. I feel so goooood. sejak habis praktikal sampailah sekarang, aku tak ada buat apa-apa pun. duduk rumah, makan tidur membaca dan lain-lain. betul-betul berehat katanya. empat tahun menggunakan otak secara kritikal dan kritis, duduk rumah kali ni otak betul-betul berehat, terasa tak berapa nak pandai pun ada jugak sekarang ni. haha.


sekarang ni terasa rindu gila nak menuntut ilmu. buka buku, buat nota, buat assignments, pergi library cari buku rujukan, masuk kelas yang sangat sejuk-tahap-beku. fuh, gila tak rindu. even though banyak masa dihabiskan dengan tidur dan berfoya-foya dengan kawan-kawan. memang rinduu. tak kisahlah, yang penting empat tahun ini bukanlah empat tahun yang sia-sia, inshaAllah. Allah senantiasa bagi ganjaran untuk mereka yang bersabar. empat tahun yang bukan mudah-


adat bagi setiap pertemuan, pastinya akan ada perpisahan. kan? itu namanya lumrah dunia. tak siapa pun boleh halang unless if you really want to stay. mula-mula je orang akan sesedih dengan kita bila kita nak pergi, tapi lama-kelamaan, orang akan dapat terima keadaan tu di mana- kita left. atau mungkin juga sebenarnya tak lah sedih mana, cuma terpengaruh dengan keadaan bila semua orang juga bersedih. hiks. dan lama-kelamaan, orang akan mula unfollowed instagram dan juga twitter kita. itu namanya apa? haha- kita semakin dilupakan. itu lumrah.


take it easy &
move on.



dua benda yang paling-sangat-gampang untuk diucapkan. tapi, untuk berhadapan dengan realitinya, bukanlah semudah mana. orang boleh cakap; 


"move on je lah weh, nak tunggu apa..,"
"kau ni, apa yang susah sangat, take it easy sudah..,"


nampak? memang mudah (depends on the situation is) tapi hakikatnya kadang-kala sesukar dan sepahit hempedu. memang bukan senang nak move on dan take it easy, tapi cubalah. kadang-kadang, benda tu kecik aje, you don't have to worries pun, tapi kau nak mengamuk tak tentu pasal. come on. benda boleh setel kalau kau take it easy. setiap orang ada pandangan masing-masing tentang sesuatu. terpulang sama ada kau nak ambik secara serius atau sebagai gurauan. ini yang paling susah. nak jaga hati orang-





jaga hati orang tapi hati sendiri tercarik- rabak. rasanya tak perlu dah kot. baik jaga hati sendiri. tapi masalahnya- lepas dah sakitkan hati orang lepastu akan rasa macam kejam gila kau dah kenapa buat macamtu dekat orang lain. haih. selalu memang jadi macamtu, kan. bertabahlah wahai hati, bukan untuk hari ini, tapi untuk setiap hari. kita takkan boleh buat orang suka kita setengah mati, tapi sekurang-kurangnya kita boleh jaga hati melalui percakapan dan tindakan. cubalah.


buat yang baik-baik.
bagi yang baik-baik.

inshaAllah, Allah akan bagi ganjaran yang baik-baik juga.
no biggie.



mungkin kita pernah khilaf, pernah buat salah. tapi tak siapa pun sempurna walaupun ayat ini selalu klise, tapi memang itulah yang selalu terjadi pun kan. move on, why be bitter? be better.




1 comment:

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini