Monday, June 25, 2012

#1 memorie Ramadhan (:

kurang sebulan lagi sebelum tibanya bulan Ramadhan . dan aku masih lagi di sini , menanti dan terus menanti saat-saat peperiksaan akhir semester ini berakhir . apa pun , aku ada bulan Ramadhan yang terindah tahun lalu ! hm , indah sebab aku banyak habiskan masa dengan kawan-kawan ... :)




and ada sorang kawan aku nie , mampu untuk ingat kuih kegemaran aku masa bulan Ramadhan . kalau dia pergi bazaar Ramadhan , mesti dia ingat aku . sebab ternampak kuih nie , hm , ingat kat aku je lah . beli kan untuk aku , jauh sekaliii . haha . and selalu , aku akan beli banyak , makan sorang-sorang sebab parents aku tak minat sangat makan kuih nie , and adik aku pulak , since last year , dia dah tak lagi sambut Ramadhan kat rumah . ohsemm isn ' t it ? haha :P 




so , aku je lah yang nak kena habiskan semua . and sometimes terpaksa buang sebab tak habis makan . hm , pembaziran sungguh . tapi , nak buat macam mana :/ kenapa mesti bulan Ramadhan baru boleh makan ? sebab masa bulan Ramadhan , kat Bazaar Ramadhan tuh , ada pakcik nie , dia jual kuih nie secara besar-besaran . banyak gilossss I tell you . and the most important thing is , kurang manis .








entah kenapa ada certain people panggil dia kuih Tako ? aku lebih suka panggil kuih nie kuih Pelita . haha . kalau cakap kuih Tako mesti aku akan bagi response ; err , kuih apa tu weh ? blur 54 saat ! ekeke . tadaaaa , thanks Royy sebab sentiasa ingat aku suka makan kuih nie ! apa lagi , aku nak kau belikan kuih nie banyak-banyak , memandangkan kau dah buat aku merajuk ! dan untuk Huza jugak , nak kuih nie tiga plastik pleaseeeeeee . heeee :P





dah lah , kbaii . cerita banyak panjang lebar pon tak guna jugak sebab benda takde depan mata . lapar doe . sambung study lah , lagi beberapa minit nak sambung berserah pulak , hm , apa lagi ... tidur je laa yang aku mampu . sadis sungguh paper last ini . T________________________T







nyum nyum nyum .
sedapnye @.@
nak belajar buat lah . EH ?
haha , angan-angan :P








2 comments:

SimplySeoul said...

Now you've mentioned ramadhan, xlama lagi bulan mubarak akan dtg. Byk sgt kenangan manis kalau cerita pasal puasa ni.

cik Leaa said...

@SimplySeoul : betul tu . selamat menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak dear (: