Monday, February 21, 2011

University , I'm comingg ! HOHO

ASSALAMUALAIKUM semuaa .
hee , Lea gembiraa hari nih , semua orang pon gembiraa jugak .
dah melalui hari hari yang penuh debaran , tidur tak lena ,
mandi tak basah , makan tak kenyangg . ehhe .
dan tadi , sebelum ambik result kat tangan cikgu cikgu , ada taklimat
Hari Graduasi untuk pelajar cemerlang PMR , SPM && STPM .
ambik masa jugak lah kan .
orang nak tengok keputusan cepatt kott . ada taklimat pulak =.='
menggigil dah , sejuk satu badan . HOHO
. . .

lepas tuu , perempuan dulu kena beratur pegi ambik keputusan [ dalam dewan ] ,
yang lelaki tak nak bangun =.= hampeh jea .
harap kan perempuan gak . memang selalu macam tuu .
. . .

Lea , orang keempat yang ambik slip peperiksaan .
masa nak koyak slip tuh , dup dap dup dapp .
then bila dah koyak , macam tadde perasaan je tengok slip tuh .
'' cikgu , saya tak faham result saya nie macam mana =.= ''
- mana result awak , sini saya tengok .
- haa okay laa tuh ! dapat 5 prinsipal , lulus penuh ! tahniah tahniahh . pegi kira pointer dapat berapa , pilih empat subjek terbaik , bahagi dengan empat .
'' hm okay '' ahha still lagi takde perasaan tak tahu lah nak nangis ke nak ketawa ke .
Lea tengok , A ada tiga , B ada dua . hm cikgu kata ok ? tak kott =.='
. . .

Pengajian Am dapat A ouhh ! HAHA best gilaa .
syarat utama masuk U adalah Pengajian Am .
dan Bahasa Malaysia pulak , dapat B sebab  kertas 1 memang dah malas nak bace buku .
kertas 2 dapat A , keseluruhan dapat B gak =.='
pasal keputusan kertas BM kan , Lea ada mimpi ,
then , tak sangka memang betul macam dalam mimpi tuu .
dapat B , ahha . sengal awhh .
. . .

pointer pulak dapat 3.83 . woahhh best gilak !
ahha , syarat nak masuk U , pointer perempuan tinggi ouhh .
alhamdullilah , dapat pointer mcm tuu . bersyukur sangat sangat .
boleh la masuk U kan kan ? ehhe :) insyaALLAH .
masa lepas kira pointer , tengok pointer banyakk ,
Lea terjerit kuat pulak , peluk peluk si Rin tuh , HAHA dia pon jerit gak =.='
malu jea kat Upper Six [ junior Lea ] yang tengok .
tapi mereka kena faham betapa excited nye kitorang masa tuh .
TAHNIAHH UNTUK SEMUA YANG DAPAT RESULT BEST && GEMPAK !
. . .

SMKDS dapat tempat kedua dalam daerah Batu Pahat && tempat ke-10
dalam negeri Johor , pencapaian yang baik .
mengalahkan STPM tahun 2005 tauu !
new record ouhh , ahha . kalah dengan High School jea kat Batu Pahat nih .
takpe la , new improvement ! PNGK semua subjek pon naik gak .
alhamdullilah , lepas nie result SPM pulak kuaa ,
adik Lea dapat berape laa agaknye kan . ehhe :)
. . .

dah bagitahu kat kakak kakak Puteri UMNO ,
kak Aileen , kak Pitt , kak Ayu , cikgu Fara , kak Efa ,
dorang kata ada surprise untuk kami berlima , woahh apakah ?
aHAHA tak sabar nih .
abang Mesz pon da janji nak belanja makan ! HOHO
. . .

tengah tunggu 5 March nie , ada majlis konvokesyen kat sekolah .
52 orang yang lulus semua dapat join .
STPM sekolah kali nie 100% lulus , bangga betul lah . tahun terbaik buat kami semua .
alhamdullilah Ya ALLAH .
TERIMA KASIH KAT CIKGU CIKGU , PENGETUA
yang berusaha merealisasikan impian kami semua .
. . .

nak pegi shopping esok ! yehaaa :D

2 comments:

Khairunnisa' said...

Tahniah lia!!! ;) and welcome to the degree life!! hahaha

cik Leaa said...

ahha , thanks yaww !